zondag 28 november 2010

OUD RAAMKOZIJN EN KERSTDECORATIES

OUD RAAMKOZIJN EN KERSTDECORATIES

OUD RAAMKOZIJN

Je ziet ze momenteel best veel, oude raamkozijnen. Ze zijn al heel decoratief op zich, maar straks met kerst zijn ze ook geweldig om spullen, kaarten e.d. in te hangen. Gisteravond kwam ik deze tegen op marktplaats en in mijn eigen woonplaats. Meteen gebeld, ik kon ze ophalen voor een prikkie. Ze kwamen uit een oud huis (1920). Er zaten hele mooie raampjes in, maar ja, ze moesten er toch uit. Vandaag ben ik meteen maar begonnen. Hier zie je één met de raampjes er nog in en de andere heb ik er al uitgehaald , met veiligheidsbril op uiteraard. Binnenkort hoop ik het eindresultaat te laten zien.
Nog een fijne zondag!

KERSTDECORATIES

Hoi allemaal,
Het is nog wat vroeg, maar ik kon het niet laten alvast wat te 'fröbelen"voor kerst. Hieronder zie je de resultaten.
Het hertengeweitje (nep) is van kunststof en had ik vorig jaar al eens op een rommelmarkt gekocht voor slechts 50 eurocent. Het hing aan een soort bord voor aan de wand. Het kopje heb ik er af gehaald, wit gemaakt en hangt nu in de keuken als kerstdecoratie.
In de schaal zit zelfgemaakte potpourri, zie er niet alleen leuk uit, maar ruikt ook heerlijk! Hiervoor gebruikte ik kleine denne appeltjes, kaneelstokjes, nootmuskaatbolletjes en steranijs.
Het engeltje stond in de Jeanne d'Arc. Voor het rokje werd een kleedje gebruikt (hier heb ik altijd veel van in voorraad), de vleugeltjes komen van een decoratievlinder die ik nog had , het hoofdje is uit een nostalgische kaart geknipt.