dinsdag 29 oktober 2013

Nieuw kastje en meer

Hallo lieve mensen,
afgelopen zondag brachten wij een bezoekje aan Sil's Home in Donkerbroek. Daar zagen wij een kastje wat perfekt in onze keuken zou passen. In eerdere posten over de keuken kun je zien dat wij nog een kastje hadden, een beetje in grootmoeders sfeer. Dit jaar hebben wij die verkocht omdat we een iets strakker kastje wilden. Toen we het kastje van de muur haalden, vonden wij het eerst wel lekker ruim en licht. Het was alleen niet zo praktisch omdat we onze glazen en kopjes niet direct voor het grijpen hadden. Vooral de jongens klaagden erover dat ze zover moesten lopen bij het opruimen van de afwasmachine, haha. Cor heeft het kastje nog dezelfde dag opgehangen! Grappig is dat aan de binnenkant verschillende kleuren verf te zien zijn, dat laten we eerst zo, het geeft toch een beetje aan dat ie al oud is en diverse malen geverfd.

 
 
 
Verder nog een heel simpele verandering toegepast bij de oude knielbak die ik heb, i.p.v. neer te zetten zoals hij hoort, heb ik nu de achterkant als onderkant gebruikt, lijkt toch net weer even anders. Dit idee zag ik ook bij Sil's Home, alleen al voor ideeën is het leuk daar rond te kijken.
 
 
Op de stapel bladen staat een oude aquarium met kanten kleedjes.
 
 
Dit is een hoekje in de keuken, tegen de wand hangen oude kaasplanken, aan beide zijden van de afzuiger.
 
 
Een stapel oude zeven met een label van Jeanne d'Arc Living.
 
 
Deze oude mand stond eerst in de bijkeuken en heb ik verplaatst, hij staat nu naast de meidenkast met een stapel linnen kleedjes.
 
 
Ook nog wat foto's in de slaapkamer genomen. Laatst had ik twee luikjes gekocht op een Franse rommelmarkt, één daarvan staat beneden, naast het aanrecht, tegen inkijk in de keuken, de andere heeft zijn bestemming gevonden naast mijn nachtkastje en voor een stopcontact, zo is die ook mooi weggewerkt. Het schelpendoosje op mijn nachtkastje kreeg ik van één van mijn zoons, een souvenir van de vakantie uit Spanje, afgelopen jaar.
 
 
Deze stapel koffers staat aan het voeteneind van ons bed, handig voor spullen die ik niet in de kast kwijt kan. Behalve de onderste, allemaal bijelkaar gesprokkeld op rommelmarkten.
 
Allemaal nog een heel fijne dag!
Lieve groetjes, Bertha