woensdag 30 maart 2011

SFEER MET BROCANTE

SFEER MET BROCANTE

Ik had deze week de smaak flink te pakken! Omdat ik de laatste dagen flink wat inspiratie heb opgedaan (mede dankzij de weblog BIJ GEARTSJE), moést ik gewoon decoreren. Hieronder de foto's van het resultaat.Een stilleven op het meidenkastje in de kamer. Op de oude boekjes staat een apothekersflesje met witte knoopjes en in de grote pot zit witgoed met een oude kaart.


In de vensterbank een voetenbankje met een  gietijzeren vaas en oude bijbeltjes. Het beeld (maria de victoire, één van mijn favorieten) was oorspronkelijk gekleurd, maar heb ik wit geverfd. Eigenlijk is dit het plekje van onze kat, hij zat wel even raar te kijken toen hij er niet kon liggen!
De blauwe druifjes die in de gang stonden, hebben plaats gemaakt voor weer een beeld van maria de victoire, met daarachter het raamwerk wat eerst in de vensterbank stond. Verdere accessoires  zijn een oude sleutel, een oude kaart en eveneens een oude rozenkrans. Vanmiddag nog even een klein plantje gekocht, schijnt toch wel beter te zijn om wat planten in huis te hebben, voor o.a. het zuiveren van de lucht. Zo vind ik het wel mooi, zolang ze maar niet op een rijtje in de vensterbank staan!

Prettige avond,
Bertha.

maandag 28 maart 2011

SLAAPKAMER KIEKJES EN PASEN


SLAAPKAMERKIEKJES EN PASEN

Een slaapkamer moet vooral rust uitstralen, vind ik. Daarom ook hier weer zoveel mogelijk wittinten. De koffers op de kast worden gebruikt voor o.a. dekbedden en andere spullen die niet vaak nodig zijn. Verder ben ik gek op hoedendozen, mandjes e.d. Ze zijn decoratief en je kunt er van alles in kwijt.

Op onze eettafel heb ik alvast een beetje pasen gecreëerd. De kip zit op een stapeltje oud witgoed in een oude aardappelschaal. Ze aten vroeger vast veel aardappelen, de schaal is behoorlijk groot!Alvast een gezellige avond,
Bertha.