vrijdag 27 januari 2012

Wie wat bewaart, heeft wat

In de laatste Jeanne d'Arc kon je zien hoe je van een kistje iets leuks kon maken. De deksel van het kistje werd voor iets heel anders gebruikt. Toen ik dit las dacht ik opeens aan een heel klein deurtje/deksel dat mijn vader me al es had gegeven om te verkopen op de rommelmarkt. Het stond stoffig te worden in onze gangkast. Dit is mijn versie van de deksel.De randen zijn eerst wit geverfd, in midden een mooie afbeelding van een muziekblad (de zijkanten zijn omgevouwen). Dit soort muziekbladen vind je vaak wel in een kringloopwinkel, je komt dan echt de meest mooie afbeeldingen tegen. Rondom een ijzerdraad om het vast te houden en voor een stoer accent.

Op een blog zag ik laatst een lijst met allerlei oude teksten en bladen van muzieknoten. Mijn tante was laatst aan het opruimen en had beloofd oude kaarten, papieren met tekst  etc. voor mij te bewaren. Een aantal  hiervan heb ik gebruikt in een oude lijst (ook wit geverfd) uit Belgiê. Kijk maar.


Er zit nog iets bij van een trouwkaart en aankondiging daarvan van vroeger. De betreffende personen hadden vast nooit gedacht dat hun kaartje nog in een lijst terecht kwam! Ik ben trouwens gek op de kaarten van vroeger, wat waren die leuk. Ik heb zelf nog twee albums van verjaardagskaarten die ik kreeg als kind, zoó leuk om weer es door te bladeren.

Allemaal een heel gezellige vrijdagavond,
groetjes,
Bertha.

2 opmerkingen:

 1. Leuk om al deze oude spulletjes een nieuwe bestemming te geven, het ziet er allemaal erg mooi uit.

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor die muziekbladen in een lijstje en ook vind ik het dekseltje heel goed gelukt.

  Fijn weekend

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen