zondag 8 december 2013

Laat de kerst maar komen

Inmiddels ben ik begonnen met het versieren van ons huis in kerstsfeer. Het begin is er! Ik had al wel wat ideetjes; veel in bladen gekeken, pinterest etc. Meestal kijk ik ook wel even bij een tuincentrum en in woonwinkels. Dit jaar vond ik het erg tegenvallen. Misschien  heeft dit te maken met bezuinigingen, het is allemaal wat minder uitbundig. En eerlijk gezegd probeer ik ook zelf zo  weinig mogelijk te kopen, het leukste is om toch weer iets anders te doen met de spullen die je al hebt. Bij de kringloop heb ik wel zilveren slingers gehaald en zilveren kralen, tja, dat was dan ook maar 1 euro! Voor bij de voordeur ook wat groene plantjes gekocht bij een tuincentrum. Geeft toch wel veel sfeer.
Verder wilde ik iets maken met filigrijn, ze stonden ook in de laatste JDL. Nu kun je ze als particulier helaas niet zelf daar bestellen en ik heb heel wat winkels afgezocht maar helaas, is haast niet meer verkrijgbaar. Daar heb ik het volgende op  gevonden; de hartjes die ik ermee wilde maken heb ik gebogen van bloemendraad en daar heb ik met heel dun zilverdraad een zilverslinger omgewonden. Je ziet ze op de foto, hangend aan mijn gietijzeren vazen.
 
 
Deze engeltjes kwam ik afgelopen zomer tegen op een rommelmarkt en dacht meteen, die zijn voor de kerst!
 
 
Deze decoratie is heel eenvoudig te maken en komt natuurlijk uit de JDL.
 
 
Slechts een dennentakje met twee oude slagroomspuitmondjes als klokje, zo simpel kan het!
 
 
Nog een heel gezellige zondag allemaal,
Bertha
 
 
 
 

 

1 opmerking:

 1. Zo zeg....wat een warm welkom voor de kerst ;)
  Ziet er heel gezellig uit zo'n entree.

  En de takjes met spuitmondjes....wat een super leuk idee.........zo simpel, zo mooi....maar je moet er wel even opkomen.

  Fijne zondag

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen