dinsdag 3 april 2012

luiken
Afgelopen weekend heb ik twee 'nieuwe' franse luiken opgehaald. Deze passen precies mooi voor een smal raam en geeft meteen zoveel sfeer. Ik moet alleen nog iets bedenken om ze op te kunnen hangen. Helaas kun je bij de bouwmarkten niet meer zogenaamde duimplaten kopen waar het beslag in past. 
Op de bovenste foto zie je dat ik mijn gordijnen opzij doe met een 'knijper' die ook op marktkramen vaak wordt gebruikt, superhandig! 
Voor de paassfeer heb ik veren in een gietijzeren vaas gedaan met een kippetje in het midden, je ziet het kopje nog net boven de veertjes uitsteken. 

Gezellige dag nog,
Bertha.
7 opmerkingen:

 1. Hoi, wat een prachtige luiken zijn dat!!
  Ze staan mooi zo voor je raam.
  En handig, zo'n knijper, goed idee!

  Groetjes, Maaike (frisse rommel)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie aanwinsten! En ze geven zoveel sfeer. Hopelijk krijg je ze snel gemonteerd en kun je er heerlijk van gaan genieten. De rest van het hoekje ziet er ook leuk uit: lekker fris voorjaarsachtig :-) Fijne avond! Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Bertha,
  Wat een mooie luiken.
  Helaas hebben wij van die giga ramen,anders zou ik het wel weten.Geniet er lekker van, groetjes,
  Sarina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je luiken zijn echt prachtig Bertha!
  Mijn man heeft onze luiken opgehangen met van die bevestigings scharniertjes voor shutters, die heb je in verschilldende maten en kleuren misschien zijn die ook geschikt voor jou luiken.
  Wat leuk!!! jij hebt het zelfde Maria beeld als ik, ik kocht haar ookit op een rommelmarkt voor maar 7 euro en kreeg er een heel groezelig papiertje omheen echt heel onsmakelijk haha maar wel goed bedoeld.
  Fijne paasdagen alvast!
  Groetjes, Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zocht op google naar foto's van luiken en kwam bij jouw blog terecht!Het ziet er gezellig en brocantig uit!Je luiken zijn erg leuk.Wil ze zelf ook zo graag maar echt goedkoop zijn ze niet.Wil er dan ook graag twee(natuurlijk!)en een beetje lang en leuk met bladderige verf ook.Dan zijn ze dus nog duurder!!
  Ik blijf gewoon door zoeken.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Bertha,
  Wat een super leuke, gezellige blog heb je! Een heerlijke brocante sfeer! Ik ga je volgen!
  Groetjes van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen